Процедуре за ремонт плочастог измењивача топлоте

- 2021-11-15-

Процедуре за ремонтплоча топлоте
1. Чишћење плоча:
(1) Чиста површина плоче без оксида је неопходан услов да се обезбеди непропусност. Када је топлотна ефикасност наплочаста размена топлотер је значајно смањен и пад притиска је значајно промењен, запрљање је озбиљно, а плоче треба раставити и очистити.
(2) Када чистите жлеб за заптивање, подигните подлошку одвијачем, нежно је уклоните (или је лагано испеците са задње стране, али избегавајте промену боје метала), а затим је откините. Користите ацетон метил течност или друге кетонске органске раствараче за чишћење запечаћеног резервоара.
(3) Очишћену плочу прво треба испрати чистом водом, а затим осушити чистом крпом. На плочи нису дозвољене стране честице или влакна.
2. Након провере и потврде да је оптерећење очишћено, пажљиво проверите плоче. Постоје три методе инспекције:
(1) Метода бојења: проверите са средством за бојење;
(2) Метод преноса светлости: извор светлости се поставља на једну страну плоче, а људи проверавају на другој страни;
(3) Метода једностраног испитивања притиска: Једнострани притисак воде за испитивање до 0,35 МПа (манометарски притисак), ако има воде на веома ниском месту на другој страни, брзо проверите влажност плоче. За преглед се користи метод преноса светлости, који има предности погодности и ниске цене, а погодан је за преглед нових и старих плоча.
3. Лепљење заптивки: Користите лепак или јак лепак да равномерно премажете слој на дну жлеба за заптивање, а затим ставите заптивку у заптивни жлеб, залепите је равномерно, под притиском, осушите природним путем или загрејте на 100° осушите на -120°Ц два сата. Проверите један по један да видите да ли је налегање равномерно и уклоните вишак лепљења
4. Карактеристика плоче-плочаста размена топлотер комбинација процеса је: ако течност уђе из отвора на левом углу плоче, увек ће изаћи из рупе на левом углу плоче, и обрнуто. Приликом састављања, потребно је правилно разликовати А плочу и Б плочу, са предњом страном лепљиве подлоге за листове, разликовати према смеру одводног жлеба и поставити жлеб за скретање у одређеном правцу као А плоча , затим жлеб за скретање Плоча у другом правцу је Б плоча, али на плочи нема ознаке.

5. Испитивање притиска воде: Направите четири слепе плоче у складу са величином прирубнице цеви, заварите их на улаз и излаз и заварите цеви на плочама да бисте повезали компресор са измењивачем топлоте. Уградите манометар који је прошао верификацију и који је у року важења на улазу и излазу. Опсег манометра треба да буде двоструко већи од испитног притиска.

Plate Heat Exchanger