Мере предострожности за чишћење плочастог измењивача топлоте

- 2021-11-15-

Мере предострожности за чишћењеплоча топлоте
Главне методе чишћења плочастих измењивача топлоте су: ручно чишћење и чишћење на лицу места. Систем за чишћење на лицу места је метода чишћења коју више користимо, јер систем за чишћење на лицу места може да пумпа воду (или раствор за чишћење) у уређај без растављања измењивача топлоте. .
Када чистите измењивач топлоте, следите доле наведене кораке.
(1) Испразните течност у улазним и излазним отворима цеви са обе странеплоча топлоте. Ако се не може исцрпити, вода се може користити за принудно испирање процесне течности.
(2) Користите топлу воду од око 43°Ц за испирање са обе стране измењивача топлоте док вода која излази не постане бистра и не укључује процесну течност.
(3) Испустите воду за испирање изплоча топлотеи повежите га са пумпом за чишћење на лицу места.
(4) За чишћење, потребно је да раствор за чишћење на лицу места тече од дна ка врху плоче и пустите да се површина плоче навлажи раствором за чишћење. Када чистите вишепроцесни измењивач топлоте, навлажите површину вишепроцесне плоче.
(5) План чишћења је: испирање са протоком раствора за чишћење на лицу места, или чишћење са брзином протока дозвољеном пречником млазнице за чишћење на лицу места. Ако можете да извршите операције чишћења на лицу места у складу са редовним планом чишћења пре контаминације, ефекат чишћења ће бити добар.
(6) Након чишћења раствором за чишћење места, исперите чистом водом.
плоча топлоте