Технологија производње и карактеристике лемљених плочастих измењивача топлоте

- 2021-11-15-

Технологија производње и карактеристикелемљени плочасти измењивач топлоте
Лемљени плочасти измењивач топлоте може у великој мери смањити блокаду и у великој мери продужити време рада процеса. То је дизајн широких празнина, шаблона плоча и глатких отвора између плоча како би се олакшао проток влакана и честица. Он враћа више топлоте и смањује ваше трошкове енергије. То је измењивач топлоте са већим односом поврата топлоте.
Због свог обрнутог тока, влемљени плочасти измењивач топлотеможе да загреје хладни ток до температуре блиске улазној топлоти, чиме се поврати енергија у већој мери. Може се користити топлотна енергија која се раније сматрала бескорисном. На овај начин се може смањити потрошња паре, а вишак паре искористити за производњу електричне енергије. Већи поврат топлоте, његово време рада, захтева мање простора, а велика термичка ефикасност га чини компактним. У поређењу са измењивачем топлоте са шкољком и цевима, лемљени плочасти измењивач топлоте заузима само 20% површине пода, а тежина је око 80% лакша када се процесни медијум напуни. Броадбанд повећава време непрекидног рада, дуже сервисне интервале и смањује појаву кварова у блокади цевовода. За примену влакнастих медија, редовно испирање може омогућити да се плочасти измењивач топлоте користи у дужем интервалу.
За чишћење прљавштине унутар измењивача топлоте, ЦИП опрема се обично користи за редовно чишћење, а средство за чишћење се испире кроз јединицу када је опрема искључена. Мала запремина задржавања широког појаса смањује потрошњу хемикалија и воде и скраћује време чишћења. Тхелемљени плочасти измењивач топлотевраћа топлоту из два тока процеса и користи је за претходно загревање мешаног сока. Након трансформације, потрошња паре је смањена за 40-50%, а вишак паре се може користити и за производњу електричне енергије.
лемљени плочасти измењивач топлоте